Lucia

Nu har det gått på tok för länge igen sen jag skrev. Men bättre sent än aldrig ;) Tiden går alldeles för fort tycker jag. Skulle behöva några timmar till på ett dygn, och till det även lite mer energi.

Har ju tänkt att jag mer eller mindre ska lägga upp lite matbilder med recept varje dag. Men så har det inte blivit, men förhoppningsvis kommer det. Så idag blir det en massa bilder på olika maträtter jag har lagat i veckan :)


Blomkålsmos, fläskytterfilé med stekt paprika och champinjoner.


Broccoli med baconsås. Innehåller champinjoner, zucchini, paprika, grädde och creme fraiche.


Fick världens godaste recept av läckraste Vesa på en supergod laxgratäng som hon bara "slängt ihop utan vidare". Vilken kvinna!

Här är den serverad med blomkål. Gratängen innehåller lax (såklart), zucchini, paprika, grädde, riven ost, salt, peppar och den stora överraskningen: Pepparot! SUPERGOD!


Här är en kycklinggryta med kokt broccoli och blomkol. Även färsk paprika.
Kycklinggrytan innehåller philadelpihaost med basilika, creme fraiche, grädde, dill, lite tabasco, en skvätt citron, salt, peppar och säkert nåt mer.


Och detta är då dagens middag: Skinkschnitzel, beasås, fetaost och till det en liten sallad bestående av gurka, körsbärstomater samt paprika. MUMMA!

Det blev lite maträtter på en o samma gång här. Men det är väl bara roligt ;)
Har en bild till på en frukost som jag slängde ihop nå på kvällskvisten. Slipper man stå och göra det imorgon bitti, då man har det stressigt redan som det är.

Denna var sjukt god och kommer nog bli en frukostfavorit. Är ju trots allt frukosten som är svårast tycker jag. Innan var det ju bara en macka, gröt eller yoghurt. Är svårt när man inte "får" äta det längre. Men denna var faktiskt godare än vanlig yoghurt tycker jag :)

Recept:
250 gr kesella 10%
1/2 burk kokosmjölk
1 dl grädde
1 näve bär, jag valde hallon.

Släng ihop allt i mixern och kör nån minut sen är det klart! En sats räcker till 2 stycken stora glas som på bilden och går jättebra att göra dagen innan. Receptet är inte mitt utan hittat på en sida som jag glömt bort vad den heter. Men god, det va den!!

Hade bra,

LCHF

Nu har jag gått på LCHF i en vecka och en dag! Har haft lite huvudvärk och trätthet i veckan men det börjar att ge sig nu och börjar känna mig piggare och inte lika uppblåst. Sen att vågen redan visar -4kg gör inte saken sämre heller :)
Har inte ens ett sug efter ris, pasta, potatis, bröd eller andra kolhydrater vilket känns jättebra. Det enda jag saknar att att kunna reda såser. Men då finns ju äggula. Kanske inte lika bra men det får gå :)

Andra advent i söndags också.. Sjukt vad fort tiden går. Och i lördags blev lilla älskade Sixten en månad! Tiden går för fort. Fast samtidigt kanske det är ett tecken på att man trivs och har kul? :)


Frukost - Avocado och keso


LCHF bröd - Oopsies


Nu lär jag duscha efter träningen, sen ska jag ner på stan och träffa min karl :)

RSS 2.0